Flowside - yoga og kropsterapi
Om

OM


Hej, jeg hedder Sandra, og Flowside er mit firmanavn


Navnet Flowside stammer fra den tid, hvor jeg arbejdede som billedkunstner. Da jeg nogle år senere blev yogalærer, syntes jeg, at det passer lige så godt til min lille yogavirksomhed. Også nu, hvor jeg har uddannet mig til kropsterapeut, giver navnet stadigvæk god mening.
Flow i livet har en stor betydning for mig, og det kan opleves på mange forskellige måder - men hvad betyder det egentlig helt præcist?


Flow er en tilstand, som du kan befinde dig i. En meget behagelig tilstand, hvor du fuldstændig går op i det, du gør og dermed er til stede. Du er så fokuseret og nærværende, at du mister fornemmelsen for tid og rum. Måske kan du huske tilstanden fra din barndom, hvor du legede og glemte alt omkring dig. Men måske kender du den også fra dit voksenliv, når du laver noget, som du elsker eller som kræver hele dit fokus, når alt tankemylder stopper og din intuition tager over.

Efter min erfaring hænger følelsen af flow tit sammen med, at vi bruger kroppen. At vi bevæger os, at vi bruger vores hænder til at skabe noget, eller at vi retter vores opmærksomhed bevidst mod kroppen som f.eks. under en behandling eller en meditation.


Flow-tilstanden føles meningsfyldt og energigivende. At være i flow skaber en indre glæde, som er svært at beskrive med ord.


At man kan befinde sig i en flowtilstand, når man praktiserer yoga, er nok ikke så underligt. Selvom mange forbinder yoga mest med de fysiske øvelser, og selvom vi siger, at "vi dyrker yoga" eller at vi "går til yoga", så er yoga egentlig en tilstand. Den er beskrevet i "Yogasutra", en ældgammel indisk bog om yogafilosofien. Ordet "yoga" er sanskrit og betyder "at forene". Og kort sagt, så øver vi os i at kontrollere vores sind, i stedet for at lade sindet kontrollere os. Vi forbinder os både med vores inderste kerne og med vores omverden, og det kan føles som at komme hjem.

Yoga er at hindre Sindets bevægelser

(Guni Martin - Yoga Sutra 1.2)Om mig


Jeg blev færdiguddannet i Mindful Hatha Yoga i 2015, og supplerede i 2019 med endnu en skøn yogalæreruddannelse. Jeg er desuden kunstterapeut og billedkunstner. Oprindeligt kommer jeg fra Tyskland, men siden 2007 har jeg boet i Danmark. Det var her, hvor jeg besluttede mig for at blive yogalærer.
Jeg har hele mit liv haft interessere for personlig udvikling og har været nysgerrig på, hvordan alt hænger sammen. For mig er både det kreative felt og arbejdet med kroppen vigtige redskaber til at lære os selv bedre at kende og for at nære os selv. Personligt har yoga for mig været nøglen til en bedre kontakt til min krop, til mere selvaccept og mere livsglæde.


I en længere periode var det især den meget rolige, meditative og afstressende yoga, som tiltrak mig, og derfor tog jeg på kurser i Restorativ og Yin Yoga og begyndte at inddrage det i min undervisning. Jeg opdagede en kærlighed til blid yoga, hvor der igennem mere subtile bevægelser kan opstå en dybere forståelse af kroppen og en dybere indsigt og kontakt.

Men da alt i yoga - og i livet - handler om balance, kom der også et tidspunkt, hvor et andet behov dukkede op, nemlig at mærke min egen styrke, udholdenhed og glæden ved at lege, undersøge og eksperimentere.


Vi har alle brug for både aktivitet og ro - til hver sin tid og i den rigtige dosis. Det fantastiske ved yoga er, at den har begge dele at byde på.


 


Hvad kan du forvente af yoga hos mig?


I min undervisning prøver jeg at formidle den glæde, som jeg selv oplever igennem yoga. Det gør jeg med empati og en forståelse for, at vi alle er forskellige og ikke kan puttes i én kasse. Vi kommer alle med vores helt unikke historier, egenskaber og evner. Men selvom vi adskiller os, så har vi også meget tilfælles, og yoga kan faktisk være med til at skabe en dyb indre følelse af at være forbundet med hinanden. Denne erfaring kan være helende.


Du kan hos mig helt konkret forvente en yogatime, hvor der er fokus på ro og fordybelse, uanset hvilket yogahold du vælger. Når du sænker farten og retter din opmærksomhed ind i kroppen, på dit åndedræt og dine bevægelser, så flytter du samtidigt dit fokus væk fra tankemylder og to-do-lister. Du får mulighed for mentalt at koble fra, hvilket kan være enormt afstressende og give dig en tiltrængt pause.


Min intention er at skabe et præstationsfrit rum, hvor vi ikke behøver at sammenligne os med hinanden, fordi der er plads til vores forskellighed.
Hvor glæden ved at bevæge dig og nydelsen i at finde ro bliver vigtigere end at du kan nå dine tæer i en foroverbøjning.

Yoga og kropsterapi kan være et rum,hvor du kan udfolde dig frit, som den du er.Krop og sind hænger sammen


Mens jeg var i gang med min første yogalæreruddannelse, kom jeg efterhånden i kontakt med noget i mig, som jeg havde savnet længe, uden at være bevidst om det. Noget faldt på plads, og jeg opdagede, hvad det overhovedet vil sige, at "mærke sig selv".  Det blev så tydeligt for mig, hvordan det fysiske og det følelsesmæssige regulerer hinanden. At krop og sind hænger sammen, forstod jeg pludselig ikke kun med min forstand - men kunne mærke det dybt indeni. Det er nemlig dét, som kroppen kan: at mærke.


Det handler også om at mærke sig selv i kropsterapien. Blandt alle de positive effekter, som kropsterapi har, anser jeg kontakten til dig selv som essensen i det. Jeg vil derfor skabe rammen for, at du kan møde dig selv i en tryg atmosfære med ro og god tid.

 

Yoga og kropsterapi har meget tilfælles, og derfor føltes det at uddanne mig til kropsterapeut som en naturlig forlængelse af at være yogalærer. Det holistiske syn på mennesket og på sundhed giver så god mening for mig. Vi kan ikke betragte os selv som isoleret fra omverden, eller vores symptomer isoleret fra det liv vi lever. Det er både vigtigt at kunne zoome ind på sig selv for at få kontakt, og at zoome ud for at se det større billede og forstå sammenhængene.
Uddannelser


1-årig kropsterapeutisk uddannelse hos TOTUM Skolen for Kropsterapi i Aarhus

250+ timers yogalæreruddannelse "A Yoga Story" hos Anette Meldgaard og Helle Yde på Samsø

200 timers yogalæreruddannelse i Mindful Hatha Yoga hos Nina Grønbech Pfeiffer i Aarhus


Efteruddannelser og kurser, bl. a.


Kursus i Holistisk Stressbehandling hos Engdalens Klinik

Ayurvedisk Grundforløb "Fundamentet for Sundhed" hos NAYA

Reiki 1 hos Sita Bøcker Hou

Kunstterapeutisk selvudviklingsgruppe/ "SUMBO" hos Britta Merete Jensen

Yin Yoga hos Yvonne Hansen

Restorative Yoga, Yoga Nidra og "Yoga uden smerter" hos Sussie Jensen

Fascial Flow Træningsgruppe hos Birthe Moksha

Open Flow Yoga og Sansebaseret Alignment hos Birgitte Gorm Hansen
Senior Yoga hos Britt ZiwesTidligere...


Studium "Heilpädagogik & Kunsttherapie"/ Universität zu Köln, Tyskland

Videreuddannelse i kunstterapi i Düsseldorf, Tyskland
Kunstschule Rödel i Mannheim, Tyskland